Skip Ribbon Commands
Skip to main content
    

Thermostaat bij de open haard

In steeds meer huizen is een openhaard te vinden. Soms voor wat extra warmte tijdens de koude wintermaanden, maar ook vaak voor de sfeer. Wanneer je een openhaard hebt is het verstandig een passende thermostaat aan te schaffen.
In de woonkamer wordt het wanneer de openhaard brandt aangenaam warm. Maar de andere kamers worden dan vaak niet meer verwarmd en kunnen juist oncomfortabel koud worden. Dat is niet prettig wanneer de kinderen bijvoorbeeld boven hun huiswerk zitten te maken. Gelukkig is dit probleem met de juiste thermostaat makkelijk op te lossen.

Het probleem is dat bij veel mensen de thermostaat in de woonkamer hangt, dezelfde kamer als waar zich meestal de openhaard bevindt. De thermostaat meet de stralingswarmte van de openhaard en aangezien de ingestelde temperatuur dan meestal wordt overschreden stuurt de thermostaat niet langer de ketel aan.
De verwarming blijft uit en de overige kamers in de woning blijven koud. Het eerste wat veel mensen proberen is om de thermostaat tijdelijk erg hoog in te stellen. Door de temperatuur te verhogen naar bijvoorbeeld 25 graden gaat de ketel weer af en toe aan, maar maakt feitelijk overuren om de andere kamers te verwarmen. Om geen warmte te verliezen moeten de radiatoren van de kamers die de openhaard verwarmd worden dichtgedraaid, maar niet iedereen denkt daaraan of neemt daarvoor de moeite. En dat is natuurlijk zonde van de energie.

Dus wat is dan een betere oplossing? Er zijn er verschillende. De beste oplossing is zoneregeling, hiermee kunt u per ruimte de gewenste temperatuur instellen en is een openhaard dus geen probleem meer. 

Voordelen

Producten

Chronotherm Modulation CMT937M1003
De Chronotherm werkt net zo als de Chronotherm Touch, maar wordt bediend via toetsen in plaats van schermaanraking. Met de optimale start functionaliteit van dezeslimme klokthermostaat bent u gegarandeerd van de gewenste temperatuur op het ingestelde moment. Handig zijn de extra functietoetsen voor het snel instellen van vakantie, vrije dag of overwerk.
 
Chronotherm Wireless CMT927A1019
Een zelfdenkende, draadloze aan/uit klokthermostaat die geschikt is voor elk cv-toestel. Door het uitgebreide 7-daagse klokprogramma kan voor de hele week een verwarmingsprogramma worden ingesteld. Zo hoeft men nooit meer wakker te worden in een koud huis, of energie te verspillen omdat iemand vergeet 's nachts de verwarming uit te zetten. Indien gewenst kan elke dag afzonderlijk worden geprogrammeerd. Maar wanneer veel dagen dezelfde instelling hebben, kan snel en eenvoudig de instelling worden gekopieerd naar andere dagen voor optimaal gebruikersgemak.
 
T4R Programmeerbare thermostaat (Y4H910RF4004)
De gebruiksvriendelijke Honeywell Home T4R draadloze programmeerbare thermostaat vereenvoudigt het instellen, bedienen en aanpassen van het wooncomfort terwijl er tegelijkertijd efficiënter wordt omgegaan met energie. Kortom, alles wat je van een moderne thermostaat verwacht.
De draadloze T4R wordt geleverd met een nieuwe ketelmodule welke universeel toepasbaar is en geschikt voor zowel aan/uit als OpenTherm toestellen. De opklapbare bedradingklep vereenvoudigd de installatie.
  • Het intuïtieve bedieningspaneel zorgt voor eenvoudig instellen en aanpassen
  • De modulerende temperatuurregeling verbetert de energie-efficiëntie
  • Optimaliserende functies leren zelf hoe uw woning warm wordt, zonder interactie van de gebruiker
 
evohome slimme zoneregeling
De innovatieve evohome connected klokthermostaat kan uitgebreid worden tot compleet zoneregelsysteem. Door aan elke ruimte in huis een eigen programma toe te
kennen, geniet u van nóg meer comfort en controle en bespaart u nóg meer op energie.
  • Vanaf elke willekeurige plek in te stellen
  • Gratis app voor iOS en Android
  • Full colour bedieningsinterface met verwisselbare front covers
  • De draadloze regeling kan worden uitgebreid tot 12 zones
  • Geschikt voor elk verwarmingsysteem
  • Kan worden uitgebreid met evohome beveiliging