Skip Ribbon Commands
Skip to main content
    

Bewust stoken bespaart geld

Honeywell Home levert een breed portfolio kamer- en klokthermostaten. Innovatieve comfortproducten die uitblinken in eenvoud en efficientie. Zo geniet u van een aangenaam warm huis, terwijl u tegelijkertijd bespaart op energie. Want weet u dat uw wooncomfort het grootste potentieel biedt qua energiebesparing? Uit cijfers van Milieu Centraal blijkt dat gemiddeld 55% van de energierekening in Nederlandse huishoudens op gaat aan de verwarming. Door bewust te stoken, kunt u dus al snel honderden euro’s per jaar besparen. Zonder in te boeten op comfort!

De beste bespaartips op een rijtje
1. Wanneer u de thermostaat ‘s nachts op 15° zet, bespaart u gemiddeld € 80 per jaar.
2. U kunt nog eens € 20 extra besparen door de verwarming al een uur voor het slapen gaan naar 15° te verlagen. Een huis koelt niet zo snel af.
3. Bent u overdag langer dan twee uur van huis? Zet de thermostaat dan lager. De besparing hangt af van hoe vaak en hoe lang u de deur uit bent.
Is er overdag helemaal niemand thuis? Zet de thermostaat bij het opstaan dan korte tijd op 17° en in de periode dat u weg bent op 15°. Zo bespaart u gemiddeld € 140 per jaar.
4. Verwarm alleen de ruimtes in huis waar u bent én sluit de tussendeuren. Doe dus geen verwarming aan in gangen, opbergruimtes en ongebruikte kamers. Dit levert een gemiddelde besparing op van € 200 per jaar.
5. Verwarm uw slaapkamer(s) niet, en gebruik als u het koud heeft een elektrische deken of kruik om uw bed voor te verwarmen. U bespaart zo gemiddeld € 70 per jaar.
6. Zet als u thuis bent de thermostaat lager, dus bijvoorbeeld overdag als u bezig bent op 19° en ’s avonds op 20°. U bespaart per graad lager jaarlijks € 80.
7. Gaat u tijdens het stookseizoen langere tijd weg, bijvoorbeeld voor vakantie? Zet dan de thermostaat op 5 tot 10°, draai alle radiatoren open en zet alle tussendeuren open om bevriezing te voorkomen.

Bron: Milieu Centraal

Voordelen

Toepassingen & Producten

De comfortabelste oplossingen voor aan/uit regelingen

Een kamer- of klokthermostaat maakt gebruik van slimme regeltechniek om uw verwarming zo optimaal mogelijk aan te sturen. Zo bent u verzekerd van maximaal comfort en minimaal energieverbruik. Maak kennis met het uitgebreide portfolio aan/uit thermostaten van Honeywell Home. Betrouwbare comfortproducten die bekend staan om hun eenvoudige bediening en efficiente werking.

De energiezuinigste oplossingen voor modulerende regelingen

Verwarmingstoestellen en thermostaten die moduleren via het OpenThermR protocol hebben een intelligente communicatie en zorgen voor een meer stabiele en comfortabele verwarmingsregeling en een efficienter gasverbruik. Hierdoor bespaart u nog meer op de energierekening. Ook wordt de uitstoot van CO2 verminderd, waardoor het milieu minder wordt belast. Voor een toestel dat moduleert met OpenTherm is een modulerende thermostaat van Honeywell Home de beste keuze

Eenvoudig de verwarming regelen via telefoon of tablet

Vandaag de dag kunnen we onze smartphone of tablet niet meer wegdenken uit ons bestaan. Een mobiel apparaat waarmee we onze mail bekijken, social media checken, buienradar bekijken of even iets opzoeken op internet. Waarom zouden we deze handige apparatuur dan ook niet gebruiken voor het aansturen van de verwarming? Met het Connected portfolio van Honeywell Home regelt u het comfort gewoon via een gratis app. Vanaf het werk, vanuit de auto of op de bank. Werkt met Honeywell Home’s slimme producten zijn compatibel met veel gerenomeerde partners, zoals Apple HomeKit, Google Home, Amazon Echo en IFTTT. Zodat we daadwerkelijk het verschil kunnen maken.

Producten

T4 programmeerbare thermostaat
De Honeywell Home T4 is een eenvoudige en energiebesparende thermostaat. Universeel toepasbaar en snel te installeren.
  • Het intuïtieve bedieningspaneel zorgt voor eenvoudig instellen en aanpassen
  • De modulerende temperatuurregeling verbetert de energie-efficiëntie
  • Optimaliserende functies leren zelf hoe uw woning warm wordt, zonder interactie
van de gebruiker Hieronder kunt u de gebruiksaanwijzing downloaden van de Honeywell Home T4 programmeerbare thermostaat. Op de support pagina vindt u instructievideo's en antwoord op veel gestelde vragen.
 
CMT907G1003
De Honeywell Home Chronotherm CMT907G (of CMT907G1003) is de zelfdenkende, 2-draads klokthermostaat die geschikt is voor elk 24 V cv-toestel. Door het uitgebreide 7-daagse klokprogramma kan voor de hele week een verwarmingsprogramma worden ingesteld. Zo hoeft u nooit meer wakker te worden in een koud huis, of energie te verspillen omdat iemand vergeet 's nachts de verwarming uit te zetten. Indien gewenst kan elke dag afzonderlijk worden geprogrammeerd bij de CMT907G1003. Maar wanneer veel dagen dezelfde instelling hebben, kan snel en eenvoudig de instelling worden gekopieerd naar andere dagen voor optimaal gebruikersgemak.
 
T87RF2025 Draadloze Honeywell Home kamerthermostaat
Met de Round Wireless T87RF2025 beschikt u over een flexibele draadloze thermostaat, die in vele toepassingen kan worden gebruikt. Voor een eenvoudig te bedienen zone-geregelde, vloerverwarming, kan de Round Wireless worden toegepast in combinatie met de HCE80 vloerverwarmingsregelaar. Ook kan de Round Wireless eenvoudig worden toegevoegd aan evohome voor een complete zoneregeling. De Round Wireless is draadloos en kan dus op elke gewenste plek worden gemonteerd en combineert flexibele montage met vertrouwde kwaliteit.
 
evohome Wi-Fi
Met evohome heeft u de controle. U regelt eenvoudig de temperatuur in uw huis en kunt tegelijkertijd behoorlijk op energie besparen. Bekijk de video
  • Meer comfort: u regelt gemakkelijk de temperatuur in elke ruimte afzonderlijk. Vanuit uw luie stoel thuis of vanaf een locatie buitenshuis.
  • Meer controle: vroeger moest u nog naar de thermostaat lopen om de verwarming aan te zetten. Met evohome doet u dat met uw smartphone of tablet.
  • Minder energie: als u zelf de controle heeft over waar en wanneer u uw huis verwarmt, bespaart u zonder meer op uw energierekening.
 
T6
Eén thermostaat, meerdere toepassingen: met zowel bedrade als draadloze versies van de T6 kunt u de perfecte oplossing voor uw klant kiezen.

De T6 is een slimme, programmeerbare thermostaat voor wandmontage. Een makkelijke oplossing voor het vervangen van bestaande thermostaten.
  • Eenvoudige wandmontage: direct op de wand of op een inbouwdoos
  • Aansluitbaar op de tweedraadsbedrading van de oude thermostaat
  • Eenvoudige installatie van ketelmodule via een tweedraadsverbinding naar de ketel
  • De laatste installatiestappen kunt u zowel uitvoeren via uw smartphone als direct op de thermostaat