Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Tegye otthonát biztonságossá

Honeywell Home szén-monoxid vészjelzők és hő-, füstérzékelős tűzjelzők.

Családja biztonságát ne bízza a véletlenre, előzze meg a háztartásban leggyakrabban előforduló szén-monoxid mérgezést és lakástűz során keletkező füst-mérgezést. Telepítsen veszélyeket idejekorán az ingatlaban tartózkodók számára riasztással jelző, a szabványoknak megfelelő, nemzetközi és magyar tanúsítványokkal rendelkező Honeywell Home vészjelző készülékeket.

SZÉN-MONOXID ÉS FÜST MÉRGEZÉS

A szén-monoxid (CO) egy színtelen, szagtalan erősen mérgező gáz, ami egyaránt veszélyes emberre és állatra. Néma gyilkosnak is nevezik, mert nem látjuk, nem érezzük. A mérgezés bárkivel, bármilyen zárt térben megtörténhet, ráadásul a kezdeti tünetei hasonlítanak az influenza tüneteihez.

A füst légnemű anyag, ami több a levegőben lebegő szilárd és folyékony anyagból és gázokból áll. Egyetlen lakástűz során is akár több száz kémiai anyag kerülhet a levegőbe, a hőmérséklettől, az égő anyagoktól és az oxigén mennyiségétől függően.

Családja biztonságát ne bízza a véletlenre

Szén-monoxid vészjelzők

A szén-monoxid olyan tüzelőanyagok tökéletlen égése során keletkezik, mint a háztartásban használt gáz, fa, szén, faszén, fűtőolaj, paraffin vagy autóknál az üzemanyag.

A szén-monoxid vészjelző használata a leghatékonyabb módja a CO szivárgás időben, azaz még a mérgezés legenyhébb tüneteinek kialakulása előtt történő észlelésének. A szén-monoxid kedvezőtlen körülmények között akár a szomszéd lakásból is átszivároghat, így szén-monoxid vészjelző készülék telepítése akkor is ajánlott, ha az Ön otthonában nincs lehetséges szén-monoxid forrás.

Füst- és hőérzékelős tűzjelzők

A tűzesetek során keletkező füst olyan gyorsan cselekvőképtelenné teheti az embert, hogy még a közeli kijárathoz sem tud eljutni. A tűzjelzők a megjelenő füstöt és/vagy hőt azonnal érzékelve riasztást adnak, ezzel megfelelően hosszú időt biztosítva a kimenekülésre.

A füst- és hőérzékelővel szerelt tűzjelzők olyan önműködő készülékek, amelyek a veszélyt időben érzékelik, és létfontosságú szerepük van a tűzeseteknél keletkezett sérülések és halálos balesetek számának csökkentésében.

A megnyugtató szintű biztonság elérése érdekében javasolt minden hálószobába és ezen felül az épület legalább minden szintjére – beleértve a pincét és a padlást is – egy-egy tűzjelző készüléket elhelyezni.

CO vészjelző és tűzjelző brosúra

20,3 MB

Hol kapható?

-->

GYIK

V. A szén-monoxid (vegyjele: CO) egy láthatatlan, szagtalan és íztelen gáz, amely rendkívül mérgező az emberekre és az állatokra. Nem tévesztendő össze a szén-dioxiddal (vegyjele: CO2), amely a légkör és a be- és kilélegzett levegő természetes része.
V. Különböző országokban évente több ezer embert kezelnek kórházban CO mérgezés miatt. Gyakran „csendes gyilkosnak” is nevezik, mert nincs szaga, nincs íze és nem látjuk és a mérgezés akár halálos is lehet.
V. A CO mérgezés kezdeti tünetei a megfázáshoz vagy influenzához hasonló fáradtság és fejfájás, de a hosszú ideig történő kitettség vagy a hirtelen kialakult magas koncentráció zavartsághoz, fáradtsághoz és eszméletvesztéshez vezet, és akár végzetes is lehet.

Tegye a közösen haszált terek levegőjét egészségessé

Ha szén-dioxid vészjelzőt telepít otthonában vagy munkahelyén, könnyen felmérheti a beltéri levegő minőségét, és egy pillantással láthatja, hogy mikor emelkedik túl magasra a koncentráció szintje, így intézkedhet a saját és mások egészségének megőrzése érdekében.

A levegőben jelenlévő túl magas CO2 koncentráció fáradságot, elmélyült légzést, fejfájást, magas vérnyomást, magas pulzusszámot valamint halláscsökkenést okozhat.

Elsőként szeretne értesülni újdonságainkról?

Iratkozzon fel hírlevelünkre. Kövesse nyomon biztonsági termékeinkről, újításainkról, valamint ügyfeleink támogatásáról szóló legújabb híreinket.