Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Направете дома
по-безопасно място

С нашата гама детектори Honeywell Home за топлина, дим и CO.

И неизп авните домакински уреди, и небезопасното димене и готвене могат да представляват заплаха за семейството Ви. Нашето портфолио от детектори на топлина, дим и CO може да Ви помогне да ги предпазите от опасностите.

Невидима опасност

Към днешния ден пушекът и готвенето са най-честите причини за домашните пожари. Но с правните разпоредби, налагащи огнеустойчиви домакински материали като по-качествени мебели и тапицерии, бързото откриване на дим става все по-трудно.

По същия начин отравянето с въглероден оксид може да има сериозни последици за Вашето здраве, но често се пренебрегва. Всички дефектни и работещи с твърдо гориво уреди могат да причинят отравяне с CO в дома. CO обаче е без мирис, невидим и без вкус - и затова трудно се открива.

Защитете семейството си от това
което те не могат да видят

Нашата гама детектори Honeywell Home за топлина, дим и CO могат да Ви помогнат да защитите любимите си хора от това, което те не могат да видят.

Въглероден оксид

Когато домакинските уреди, работещи с въглеродни горива, са неизправни, не горят правилно или димоотводите им са запушени или повредени, се отделя CO.

Благодарение на високоточните си датчици, нашите детектори Honeywell Home за CO изпращат сигнал веднага при откриване на опасни нива на въглероден оксид в помещението. Освен това детекторът се захранва от батерия и се монтира лесно - или на стената, или на тавана - с чип с ниска консумация, което му позволява да издържи 10 години в режим на готовност.

Дим и топлина

Сега е по-трудно да се забележи пожарът вкъщи. Не само че повечето пожари стават в почивните дни и през нощта, но и вероятността да произведат много дим е по-малка, благодарение на съвременните негорящи материали в домакинството.

Съществува и проблемът с фалшивите аларми. Димните детектори могат да се включват по-често в зони с много прах или пара, или в помещения, където има дим от готвене. В тези случаи топлинният детектор е неоценим.

Нашите топлинни и димни детектори на Honeywell Home са достатъчно чувствителни, за да включат алармата в подходящия момент, подканвайки хората да реагират, което спасява човешки живот. Нещо повече, взаимосвързаните версии предлагат функцията „one go all go“, което повишава тяхната безопасност.

Монитор на СО2 до рафт в хола

Осъшествявайте постоянен контрол
на качеството на въздуха в дома

Много опасности в дома са невидими. Високите нива на CO2, например, могат да причинят умора, главоболие и затруднено чуване. Мониторът на СО2 на Resideo уведомява хората, кога да предприемат мерки и да осигурят навлизане на свеж въздух.

Помогнете на любимите си хора да дишат въздух с по-добро качество.

Брошура за CO, топлина и дим

20,3 MB

Често задавани въпроси

О. Въглеродният оксид (химична формула: CO) е невидим газ без мирис и вкус, който е силно токсичен за човека и животните. Да не се бърка с въглеродния диоксид (химична формула: CO2), който е естествена част от атмосферата и въздуха, който дишаме.
О. Всяка година в болници в различни страни се лекуват от отравяне с CO хиляди хора. Често е наричан “тихият убиец”, защото не можем да го помиришем, вкусим или да го видим.
О. Въглеродният оксид (CO) е безцветен газ, без мирис и силно токсичен за хората и животните. Наричан е още „тихият убиец” поради своята невидимост, липса на вкус и мирис. Хората в затворени пространства могат да бъдат изложени на риск от отравяне и за съжаление първите признаци на излагане могат лесно да бъдат сбъркани със симптомите на грип. Излагането на високи дози въглероден оксид може да доведе до смърт. Само надеждно алармено устройство за въглероден оксид може да предпази Вас и Вашето семейство от тези рискове.

Желаете ли да узнаете първи?

Бъдете първият, който ще узнае. Получавайте всички последни новини за приборите за сигурност, иновациите и начините, по които помагаме на клиентите си