Skip Ribbon Commands
Skip to main content
    

Kombi-TRV - Onze eenvoudige oplossing om automatisch verwarmingssystemen in te regelen

Radiatoren die koud blijven of maar langzaam warm worden, weinig comfort, hoge energierekeningen en dure bezoeken van onderhoudsmonteurs: het zijn de gevolgen van niet- of slecht uitgebalanceerde verwarmingssystemen. Door waterzijdig inregelen is dit te voorkomen, maar het is hand- en vakwerk dat veel tijd en rekenwerk vraagt. Honeywell Home biedt nu een eenvoudige en degelijke oplossing voor tweepijpsverwarmingssystemen met drukverschillen tot wel 60 kPa en een volumestroom tot 145 liter per uur: de Kombi-TRV. De Kombi-TRV is een thermostatische radiatorafsluiter met ingebouwde drukregelaar.
Met deze combinatie bent u verzekerd van een optimale temperatuurregulering in alle te verwarmen ruimtes én van gemakkelijke automatische waterzijdige inregeling. Ingewikkelde buisleiding- en drukverliesberekeningen zijn voortaan overbodig. Het enige wat u hoeft te doen is de maximale volumestroomhoeveelheid van het systeem in te stellen op de Kombi-TRV. De ingebouwde drukregelaar garandeert dat die hoeveelheid onder variabele drukomstandigheden steeds gehandhaafd blijft. Daarmee worden de bekende problemen van niet- of slecht ingeregelde verwarmingssystemen weggenomen.

Tweepijpsverwarmingssysteem

De nieuwe Kombi-TRV is een bijzonder effectieve oplossing om reguliere tweepijpsverwarmingssystemen waterzijdig in te regelen. Hij past waar traditionele TRV's ook passen en garandeert een optimale en gelijkmatige warmteverdeling. Door de standaardafmetingen kan de Kombi-TRV gemakkelijk toegepast worden in zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten.
  • een maximaal drukverschil van 60 kPa
  • een maximale volumestroom van 145 liter per uur
  • een complex of onbekend leidingontwerp
  • moeilijk toegankelijke of ver uiteenliggende aanvoer- en retourleidingen
  • weinig radiatoren op de aanvoerleidingen
Het unieke design maakt de Kombi-TRV tot de meest robuuste oplossing op de markt
Technische gegevens
Medium Standaardmedium: water of water-glycolmengsel (tot VDI 2035)
pH-waarde: 8 - 9.5
Verbindingen en maten Verbindingtype regelelement-afsluiter: M30 x 1.5
Maten: DN10, DN15, DN20
Werktemperatuur Maximale werktemperatuur van het medium 120 °C (248 °F)
Minimale werktemperatuur van het medium: 2 °C (35.6 °F)
Drukwaarden Maximale druktrap: PN10, 10 bar (1000kPa)
Maximum verschildruk: 0.6 bar (60 kPa)
Drukwaarden Minimum verschildruk: 0.1 bar (10 kPa)
Volumestroom Volumestroom: 20 - 145 l/h
Nauwkeurigheid bij vooraf instellen: 15 %
Maximum nominale volumestroom bij 10 kPa (EN 215): 120 l/h
Minimum volumestroom: 10 l/h
Maximum volumestroom: 160 l/h
Specificaties slaghoogte: 11.5 mm
Fabrieksinstelling: 0.8 mm
Herkenbaarheid positie 8 (volledig open)
Herkenbaarheid - Blauwe beschermkap met daarop 'PI' in reliëf
- Blauwe schijf van kunststof bovenop de afsluiterkegel

Video


Kombi-TRV V2100
1 Drukverschilregelaar:
De regelaar gaat continu mee met variërende systeemdruk-condities. Zodra de druk in de aanvoer fluctueert, reageert de regelaar door meer open of juist dicht te gaan. Dit is een constant en continu proces. Ook de maximaal ingestelde volumestroom blijft altijd gelijk, ongeacht systeemdruk-schommelingen. Zo wordt het systeem nooit onder- of overbelast.

2 Kies de juiste instelling:
Met de overzichtelijke 1 tot 8-schaal regelt u snel de instelling van elke maximale volumestroom tussen 20 en 145 liter per uur (l/h). U kunt dat doen met een standaard moersleutel (maat 7).
3 Compatibiliteit:
De M30 × 1,5-draad maakt de Kombi-TRV geschikt voor combinatie met alle Honeywell Home-radiatorthermostaten en vergelijkbare uitvoeringen met een slag van 2,5 mm en sluitdimensie 11,5 mm.
4 Afsluiter kegel:
De kegel bepaalt de maximale volumestroom en regelt de doorstroom van de radiator overeenkomstig de omgevingstemperatuur, die gecontroleerd wordt door het thermo-element in de radiatorthermostaat.

Support

TRV-Setting app

Vind de juiste voorinstelling voor Honeywell Home thermostatische radiator ventielen met slechts een paar klikken. Een zeer eenvoudige en praktische tool voor u als adviseur en installateur- op kantoor en op locatie!