Skip Ribbon Commands
Skip to main content
    

Voortaan kunt u uw klanten direct meer wooncomfort én een lagere energierekening beloven. Want als u hun cv-installaties goed waterzijdig inregelt, kunnen ze 10% of meer besparen op energiekosten terwijl hun wooncomfort hetzelfde blijft. Daar zegt elke consument ‘ja’ tegen!

Waterzijdig inregelen is het optimaliseren van de balans in een verwarmingsinstallatie. In negen van de tien Nederlandse huishoudens draait een traditionele, gasgestookte cv-installatie. Als u die goed inregelt, doet u uw klanten een groot plezier. Hun stookkosten kunnen al gauw met zo’n 10%* dalen en het binnenklimaat van hun woning wordt comfortabeler. Hoog tijd dus om waterzijdig inregelen ‘in te regelen’ in uw reguliere installatiewerkzaamheden!

Wilt u meer zekerheid hebben over waterzijdig inregelen? Maak dan in ieder geval gebruik van de Kombi-TRV van Honeywell Home: de eenvoudige oplossing om automatisch verwarmingssystemen in te regelen. En schrijf u in voor onze gratis training Waterzijdig inregelen en cv-optimalisatie!

Meer wooncomfort en een lagere energierekening
Op hun website geeft Vereniging Eigen Huis in een praktisch rekenvoorbeeld de besparing weer die huiseigenaren kunnen realiseren:

‘Een installateur is 3 tot 4 uur bezig om het verwarmingssysteem in een woning goed in te regelen. Dat kost tussen de € 300,- en € 500,-. Stel dat je een gemiddeld energieverbruik hebt (3.250 kWh stroom en 1.480 m³ gas), jaarlijks ongeveer € 1.850,- kwijt bent aan energie en uitgaat van een besparing van 10%, dan heb je deze investering in 2 tot 3 jaar terugverdiend.’*

Ook andere onafhankelijke partijen onderkennen het financiële voordeel van waterzijdig inregelen. We zetten alle voordelen van waterzijdig inregelen met Honeywell Home voor uw klanten op een rij.

VOORDEEL 1 Minder gasverbruik en zo’n 10% lagere stookkosten
Cv-installaties die correct waterzijdig is ingeregeld, draaien veel energiezuiniger. Volgens TNO** bedraagt de besparing door waterzijdig inregelen in woningen om en nabij de 10% op stookkosten. De Consumentenbond*** geeft aan dat met een goed ingeregelde cv-installatie al snel € 100,– bespaard kan worden, voor oudere woningen kan dat zelfs het dubbele zijn

VOORDEEL 2 Een aangenamer binnenklimaat
Is het in de keuken al warm, maar blijft de woonkamer koud? Of duurt het lang voordat het hele huis op temperatuur is? Het zijn tekenen dat de radiatoren niet goed op elkaar zijn afgesteld. Direct nadat u de installatie waterzijdig heeft ingeregeld, geniet uw klant al van een aangenamer binnenklimaat.

VOORDEEL 3 Hinderlijke geluiden zijn verleden tijd
Fluitende en ruisende leidingen kunnen weliswaar vertrouwd in de oren klinken, maar ze geven in feite aan dat de cv-installatie niet goed waterzijdig is ingeregeld en energie verspilt. Wat de cv-installatie uw klant laat weten, is dat het tijd is om contact op te nemen met u.

VOORDEEL 4 Snelle en eenvoudige installatie
Waterzijdig inregelen is een relatief kleine investering waarmee de klant meer comfort én een lagere energierekening in huis haalt. Het begint met de Kombi-TRV. Deze radiatorkranen maken het verschil tussen een slecht en goed ingeregelde cv-installatie. Met de ‘Kombi-TRV’ van Honeywell vertrouwt u op robuuste kwaliteit en regelt u de cv-installatie snel en goed waterzijdig in.

TIP evohome: voor nog meer comfort, controle en besparing
Waterzijdig inregelen gaat goed samen met de installatie van evohome van Honeywell Home. Het regelt de temperatuur voor elke kamer afzonderlijk. De slimme zoneregeling van evohome verwarmt alleen de kamers die in gebruik zijn. Zo houden uw klanten de controle, besparen ze energie en creëren ze de perfecte comfortzone. In de evohome-brochure leest u meer over de mogelijkheden.

De beste aanpak voor waterzijdig inregelen
Volg kosteloos de training Waterzijdig inregelen en cv-optimalisatie. In een halve dag kunt u in het Resideo Trainingcentre van Honeywell Home al uw vragen stellen over waterzijdig inregelen en werken met alle functies en toepassingen. Voortaan weet u hoe u waterzijdig inregelen het beste aanpakt en uitvoert. Schrijf u vandaag nog in om uw vakkennis en kunde te onderhouden en uit te breiden.

* Bron: Vereniging Eigen Huis
** Bron: TNO
*** Bron: Consumentenbond